Dr. Steve Dale —— Ngubaran anu teu leres anu gaduh anjing hartosna anjing lalaunan

Tukangeun popularitas global piaraan, éta leres-leres ngungkabkeun yén hubungan antarpribadi janten beuki terasing. Henteu ngan ukur sepuh kosong-sayang anu ngalamun. Kusabab dukungan kagiatan dekompresi sosial henteu cekap ngagentos setrés, piaraan mangrupikeun alesan penting pikeun trend nonoman. Hiji, sahingga ngawangun hubungan-piaraan sosial khusus janten anggota kulawarga.

Rumah Sakit Piaraan Amérika Banfield ngungkabkeun yén numutkeun ka survey, beuki setrés kami, beuki kami resep nyéépkeun waktos sareng piaraan. Kusabab aranjeunna tiasa ngubaran urang. Nanging, dina program radio Steve Dale's Pet World, CEO sareng pendiri (Animal Sanctuary and Family Colony) CEO sareng pangadeg Ellie Phillips nyarios, "Nalika kami setrés, piaraan urang merhatoskeun, sareng aranjeunna dina tekenan.

Kurangna kontrol ogé mangrupikeun alesan anu penting pisan pikeun setrés, sareng salaku pamilik ingon-ingon, teu aya ragu yén anjeunna ngagaduhan kadali pangluhurna pikeun piaraan éta sorangan. Komo upami urang kakurangan kendali dina kahirupan atanapi padamelan, urang sacara teu langsung atanapi tiasa samentawis ngagentos setrés ku ningkatkeun kontrol sato piaraan.

Nanging, nalika ingon-ingon ngabantosan urang pikeun ngirangan strés, urang sering mopohokeun yén bagian tina polah pamilikna ogé anu nyababkeun stres anjing.

Paripolah naon anu dipimilik ku piaraan sapertos piaraan?

Kalakuan 1: Pendekatan anjing sacara santai

Intina di dieu nyaéta nalika anjeun ngukut anjing sareng balik ka imah, anjing éta bakal biasa sareng teu betah sareng lingkungan anyar atanapi juragan anyar, sareng éta bakal ngagaduhan beban anu gedé dina haténa. Sababaraha pamilik panginten hoyong akrab sareng anjing sabisa-bisa, janten aranjeunna ngadeukeutan anjing sateuacan anjing dipaké ka lingkungan anu énggal (henteu jahat sareng hoyong piaraan), tapi ieu henteu disarankeun.

Nasihat ahli kabiasaan piaraan Tianxiahui: Upami anjing resep cicing nyalira di juru, salaku pamilikna, anjeun kedah masihan kanyamanan anu pas, sabab kanyamanan mangrupikeun artefak relief tekanan alami pikeun anjing. Panilitian parantos nunjukkeun yén tingkat kortisol dina rambut anu gaduh anjing caket pisan sareng anjingna. Tingkat setrés duanana disingkronkeun atanapi saling pakait. Kusabab kitu, kami yakin yén anjing sareng anu bogana saling mangaruhan. Janten relief setrés ogé ngagaduhan pangaruh umum. Nalika aya kaayaan lingkungan anu saé, bantal lemes tiasa dianggo pikeun ngabantosan anjing santai. Nalika éta henteu tiasa nganggo bantal, éta tiasa kéngingkeun lebet ka lingkungan anu rada sepi. Master tiasa nyauran anjing kalayan lembut sareng merhatoskeun réaksina unggal waktos sateuacan ngadamel paripolah anu mereunah sapertos stroking.

jtjy (1) jtjy (2)

tingkah laku 2: kurang pangalaman

Pamilik anyar bakal ngagaduhan seueur hal anu aranjeunna henteu ngartos, utamina henteu aya sababaraha aturan pikeun berinteraksi sareng anjing. Salaku conto, kadang anjing gaduh tingkah laku anu sami tapi dina kaayaan anu béda, hadiah anjing kadang janten hukuman juragan. Ieu bakal nyababkeun anjing leres-leres teu tiasa ngartos naha kalakuanana leres atanapi salah? Éta bakal nyababkeun tekanan pikeun anjing sareng anjing bahkan tiasa terkendali.

Nasihat ahli kabiasaan piaraan Tianxiahui: Diajar langkung seueur ngeunaan anjing. Hayu anjing janten rerencangan anu kontak caket sareng anjeun teras step by step pikeun nalukkeun haté anjing. Dina waktos anu sasarengan, milari bantosan ti anu gaduh anjing sanés anu ngagaduhan pangalaman pikeun ngartos kapribadian umum tina anakan anu béda-béda.

jh (1) jh (2) jh (3)

Nyiapkeun sababaraha cocooan interaktif molar pikeun anjing pikeun ngamangpaatkeun kabiasaan alami anjing pikeun maénkeun sareng mamah. Sareng kusabab cocooan ieu dina bentuk tulang sareng ngagaduhan warna anu caang anu tiasa narik perhatian anjing. Urang kedah meresihan cocooan ieu sacara rutin. Anggo jangka panjang ngabantosan huntu tetep bersih sareng henteu piagam sareng tartar. Dina waktos anu sasarengan, éta bakal ngirangan résiko anjing ngarusak bumi.

ht (1) ht (2)

Kalakuan 3: Cara salah hukuman

Nalika anjing ngalatih atanapi ngalakukeun anu lepat, anu bogana umumna bakal ngagunakeun hukuman pikeun ngantepkeun anjing éta terang yén éta henteu kénging. Tapi nyandak hukuman peryogi pisan perhatian. Ngegel, ngagali, ngagogog sareng ngudag mangrupikeun kabiasaan alami anjing, janten anjeun teu kedah gugup.

Nasihat ahli kabiasaan piaraan Tianxiahui: "Metode transfer" tiasa diadopsi. Nalika anjing hoyong ngegel jati atanapi anu sanés, urang tiasa ngagunakeun bal buleud sacara frantically tibatan ngahukum éta.

Ieu mangrupikeun bal cocooan anu sacara otomatis tur calakan ngagoda ingon-ingon sahingga anjing tiasa gumbira sanajan henteu diiringan. Balna terus mantul sapertos batur anu maénkeun sumputkeun-sumpingan. Éta henteu ngan ukur nyéépkeun seueur énergi pikeun anjing sareng nyegah aranjeunna tina nambihan beurat sareng ngajaga aranjeunna matuh di bumi tapi ogé ngajantenkeun anjing-anjing bahagia. Éta ogé ngajantenkeun ingon-ingonna bagja. Lalawananana dasarna nol.

vd

Kalakuan 4: perlakuan telenges

Sanaon anjing moal tiasa komunikasi sareng kami, anjing tiasa nangtoskeun ku nada urang. Anjeun tiasa ngéléhkeun sareng nyaring sakedik nalika anjing ngalakukeun kalepatan. Anjing tiasa terang yén lepat ngaraosan nada pamilikna. Tapi tong ngubaranana ku kekerasan. Ieu ngan ukur bakal ngajantenkeun psikologi anjing pinuh ku kasieun sareng ngajantenkeun jarak antara anjeun sareng anjing langkung jauh sareng langkung jauh.

Nasihat ahli kabiasaan piaraan Tianxiahui: Anjing mangrupikeun sobat dalit urang sareng urang hoyong hirup sauyunan. Kuring yakin yén kaseueuran anjing resep pisan ka anu bogana. Sanajan anu bogana ngalakukeun sababaraha paripolah anu teu pantes, anjing bakal gancang mopohokeun sareng ngahampura aranjeunna. Salian merhatoskeun kaséhatan méntal anjing éta, kaséhatan fisik henteu tiasa dianggurkeun. Dina jaman normal, urang kedah langkung merhatoskeun kasihatan diet anjing sareng masihan anjing latihan anu saé supados anjing tiasa ngiringan urang séhat sareng bahagia.


Pos waktos: Aug-20-2020